Kontraproduktivitás a fejlesztéspolitikában? Az EU-források felhasználásának gazdaságszociológiai elemzése [védés előtt] = Counterfinality in development policy? An economic-sociological analysis of the EU-funds

Balogh, Péter (2012) Kontraproduktivitás a fejlesztéspolitikában? Az EU-források felhasználásának gazdaságszociológiai elemzése [védés előtt] = Counterfinality in development policy? An economic-sociological analysis of the EU-funds. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Szociológia Doktori Iskola.

[img]
Preview
PDF : (disszertáció)
2MB
[img]
Preview
PDF : (draft in English)
205kB
[img]
Preview
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
203kB

Abstract

Kutatómunkánk keretében az Európai Uniós fejlesztési források felhasználásának mintázataival, területi szempontú egyenlőtlenségeivel foglalkozunk, így jelen értekezés az ezen témában végzett vizsgálatainkat foglalja össze. A kérdés jelentőségét az adja, hogy 2004 májusa óta Magyarországon is lehetőség van az EU fejlesztési programjai keretében meghatározott támogatások lehívására, és megalapozottnak tűnik a kérdésfeltevés, hogy számolni lehet különféle nem szándékolt következményekkel a támogatások eloszlása terén.

Item Type:Thesis (PhD thesis)
Supervisor:Szántó Zoltán
Uncontrolled Keywords:fejlesztéspolitika, gazdaságszociológia, EU fejlesztési programok
Subjects:Sociology
Economic development
Knowledge economy, innovation
ID Code:657
Date:30 November 2012
Deposited On:27 Nov 2012 07:32
Last Modified:28 Sep 2013 14:42

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past two year

View more statistics