Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatásának vizsgálata

Szekér, Krisztina (2008) Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatásának vizsgálata. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola.

[img]
Preview
PDF :
1MB
[img]
Preview
PDF :
175kB
[img]
Preview
PDF :
162kB
[img]
Preview
PDF :
175kB

Abstract

A tejsavbaktériumok anyagcseréjük során többféle antimikrobás hatású vegyületet termelnek (szerves savak, hidrogén peroxid, bakteriocinek, stb.), így felhasználhatók a romlás- és kórokozó baktériumok elleni védekezésben. Munkám során élő és élettelen felszíneken, valamint folyékony tápközegekben vizsgáltam meg tejsavbaktérium törzsek hatását néhány, élelmiszerek romlását illetve betegséget okozó baktériumra.

Item Type:Thesis (PhD thesis)
Supervisor:Beczner Judit
Uncontrolled Keywords:biokémia, baktériumtapadás, élelmiszer tartósítás
Subjects:Food science, food and beverage technology
Chemistry
ID Code:281
Date:5 March 2008
Deposited On:04 Feb 2008
Last Modified:28 Sep 2013 14:38

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past two year

View more statistics