Szekér, Krisztina (2008) Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatásának vizsgálata. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola.
![]()
|
PDF :
1MB | |
![]()
|
PDF :
175kB | |
![]()
|
PDF :
162kB | |
![]()
|
PDF :
175kB |
Abstract
A tejsavbaktériumok anyagcseréjük során többféle antimikrobás hatású vegyületet termelnek (szerves savak, hidrogén peroxid, bakteriocinek, stb.), így felhasználhatók a romlás- és kórokozó baktériumok elleni védekezésben. Munkám során élő és élettelen felszíneken, valamint folyékony tápközegekben vizsgáltam meg tejsavbaktérium törzsek hatását néhány, élelmiszerek romlását illetve betegséget okozó baktériumra.
Item Type: | Thesis (PhD thesis) |
---|---|
Supervisor: | Beczner Judit |
Uncontrolled Keywords: | biokémia, baktériumtapadás, élelmiszer tartósítás |
Subjects: | Food science, food and beverage technology Chemistry |
ID Code: | 281 |
Date: | 5 March 2008 |
Deposited On: | 04 Feb 2008 |
Last Modified: | 28 Sep 2013 14:38 |
Repository Staff Only: item control page