Szekér, Krisztina (2008) Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatásának vizsgálata. Doktori (PhD) értekezés, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola.
Teljes szöveg
|
PDF :
1MB | |
|
PDF :
175kB | |
|
PDF :
162kB | |
|
PDF :
175kB |
Kivonat, rövid leírás
A tejsavbaktériumok anyagcseréjük során többféle antimikrobás hatású vegyületet termelnek (szerves savak, hidrogén peroxid, bakteriocinek, stb.), így felhasználhatók a romlás- és kórokozó baktériumok elleni védekezésben. Munkám során élő és élettelen felszíneken, valamint folyékony tápközegekben vizsgáltam meg tejsavbaktérium törzsek hatását néhány, élelmiszerek romlását illetve betegséget okozó baktériumra.
Tétel típusa: | Disszertáció (Doktori (PhD) értekezés) |
---|---|
Témavezető: | Beczner Judit |
Kulcsszavak: | biokémia, baktériumtapadás, élelmiszer tartósítás |
Tárgy: | Élelmiszertudomány, élelmiszervegyészet Kémia |
Azonosító kód: | 281 |
Védés dátuma: | 5 március 2008 |
Elhelyezés dátuma: | 04 Feb 2008 |
Last Modified: | 28 Sep 2013 14:38 |
Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap