Kontraproduktivitás a fejlesztéspolitikában? Az EU-források felhasználásának gazdaságszociológiai elemzése [védés előtt] = Counterfinality in development policy? An economic-sociological analysis of the EU-funds

Balogh, Péter (2012) Kontraproduktivitás a fejlesztéspolitikában? Az EU-források felhasználásának gazdaságszociológiai elemzése [védés előtt] = Counterfinality in development policy? An economic-sociological analysis of the EU-funds. Doktori (PhD) értekezés, Budapesti Corvinus Egyetem, Szociológia Doktori Iskola.

[img]
Előnézet
PDF : (disszertáció)
2544Kb
[img]
Előnézet
PDF : (draft in English)
200Kb
[img]
Előnézet
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
198Kb

Absztrakt (kivonat)

Kutatómunkánk keretében az Európai Uniós fejlesztési források felhasználásának mintázataival, területi szempontú egyenlőtlenségeivel foglalkozunk, így jelen értekezés az ezen témában végzett vizsgálatainkat foglalja össze. A kérdés jelentőségét az adja, hogy 2004 májusa óta Magyarországon is lehetőség van az EU fejlesztési programjai keretében meghatározott támogatások lehívására, és megalapozottnak tűnik a kérdésfeltevés, hogy számolni lehet különféle nem szándékolt következményekkel a támogatások eloszlása terén.

Tétel típus:Értekezés/disszertáció (Doktori (PhD) értekezés)
Témavezető neve:Szántó Zoltán
Kulcsszavak:fejlesztéspolitika, gazdaságszociológia, EU fejlesztési programok
Témakör:Szociológia
Gazdasági fejlődés
Innováció, tudásgazdaság
Azonosító kód:657
A védés dátuma:30 November 2012
Elhelyezés dátuma:27 Nov 2012 07:32
Utolsó változtatás:28 Szept 2013 14:42

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap