Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatásának vizsgálata

Szekér, Krisztina (2008) Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatásának vizsgálata. Doktori (PhD) értekezés, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola.

Teljes szöveg

[img]
Preview
PDF :
1MB
[img]
Preview
PDF :
175kB
[img]
Preview
PDF :
162kB
[img]
Preview
PDF :
175kB

Kivonat, rövid leírás

A tejsavbaktériumok anyagcseréjük során többféle antimikrobás hatású vegyületet termelnek (szerves savak, hidrogén peroxid, bakteriocinek, stb.), így felhasználhatók a romlás- és kórokozó baktériumok elleni védekezésben. Munkám során élő és élettelen felszíneken, valamint folyékony tápközegekben vizsgáltam meg tejsavbaktérium törzsek hatását néhány, élelmiszerek romlását illetve betegséget okozó baktériumra.

Tétel típusa:Disszertáció (Doktori (PhD) értekezés)
Témavezető:Beczner Judit
Kulcsszavak:biokémia, baktériumtapadás, élelmiszer tartósítás
Tárgy:Élelmiszertudomány, élelmiszervegyészet
Kémia
Azonosító kód:281
Védés dátuma:5 március 2008
Elhelyezés dátuma:04 Feb 2008
Last Modified:28 Sep 2013 14:38

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap

Letöltések

Letöltések száma az elmúlt két évben, havonkénti bontásban

View more statistics