Az alacsony női részvétel okai a felsővezetésben. Mit mondanak erről a döntéshozók? = Reasons for the Low Female Representation in Senior Management. What Do Senior Decision Makers Say About It?

Dunavölgyi, Mária (2017) Az alacsony női részvétel okai a felsővezetésben. Mit mondanak erről a döntéshozók? = Reasons for the Low Female Representation in Senior Management. What Do Senior Decision Makers Say About It? PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola. DOI 10.14267/phd.2017024

[img]
Preview
PDF : (disszertáció)
3MB
[img]
Preview
PDF : (dissertation in English)
1MB
[img]
Preview
PDF : (draft in English)
1MB
[img]
Preview
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
1MB

Abstract

Sokévnyi kutatói és vállalatvezetői tapasztalatra tettem szert mielőtt jelentkeztem a PhD programra. Az a cél vezetett, hogy a tudomány eszközeivel mutathassak meg valamit egy olyan területen, ahol egyéni életutam segítségével egyedi hozzáadott értéket tudok nyújtani. Elsősorban a vezetéstudomány oldaláról közelítettem meg a kérdést, főként annak fogalom- és eszköztárát használtam a kutatás során. Vízióm egy olyan világ, ahol férfiak és nők kölcsönösen, előítéletektől mentesen elismerik egymás jó képességeit és emberi kvalitásait, a vezetésre alkalmas személyek nemi hovatartozásuktól függetlenül, egyenlő eséllyel kapnak kinevezési, előléptetési lehetőséget, és a vezetői csapatok a kölcsönös előnyök alapján működnek együtt. Az eddigi kutatási eredmények a két nem eltérő megítélését jelzik. Az EU statisztikák szerint a női felsővezetői részvétel mindössze 13 százalék Magyarországon, míg a környező országokban ez az arány 20-25 százalék között mozog.

Item Type:Thesis (PhD thesis)
Supervisor:Primecz Henriett
Subjects:Management, business policy
ID Code:959
Date:23 May 2017
DOI:10.14267/phd.2017024
Deposited On:08 May 2017 12:50
Last Modified:12 Jul 2017 11:23

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past two year

View more statistics