Szöllősi, Dániel (2016) Íz-kölcsönhatások elemzése elektronikus nyelvvel = Analysis of taste interactions with the electronic tongue. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola. DOI 10.14267/phd.2016025
|
PDF :
2MB | |
|
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
501kB | |
|
PDF : (draft in English)
498kB |
Abstract
Munkámban az Alpha Astree elektronikus nyelv mérési eredményeit befolyásoló íz kölcsönhatásokat igyekeztem felderíteni a hatások globális és szenzor szintű elemzésével. Az elektronikus nyelvet érintő mintaösszetevő kölcsönhatások vizsgálata jelentősen hozzájárul az elektronikus nyelvről szerzett elméleti tudásunkhoz. Ezen túlmenően hasznos gyakorlati javaslatokkal szolgál mind kísérlettervezési, mind kiértékelési szempontból. A kölcsönhatások vizsgálatához az öt szabványosnak tekinthető, alapízeknek megfelelő vegyületből készített tiszta és kombinált oldatokat és élelmiszer mintákat vizsgáltam egy, az ismert zavaró hatásokat minimalizáló mérési módszerrel.
Item Type: | Thesis (PhD thesis) |
---|---|
Supervisor: | Fekete András, Felföldi József, Kovács Zoltán |
Subjects: | Food science, food and beverage technology |
ID Code: | 912 |
Date: | 5 February 2016 |
DOI: | 10.14267/phd.2016025 |
Deposited On: | 25 May 2016 08:58 |
Last Modified: | 17 Jun 2016 12:29 |
Repository Staff Only: item control page