Szöllősi, Dániel (2016) Íz-kölcsönhatások elemzése elektronikus nyelvvel = Analysis of taste interactions with the electronic tongue. Doktori (PhD) értekezés, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola. DOI 10.14267/phd.2016025
Teljes szöveg
|
PDF :
2MB | |
|
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
501kB | |
|
PDF : (draft in English)
498kB |
Kivonat, rövid leírás
Munkámban az Alpha Astree elektronikus nyelv mérési eredményeit befolyásoló íz kölcsönhatásokat igyekeztem felderíteni a hatások globális és szenzor szintű elemzésével. Az elektronikus nyelvet érintő mintaösszetevő kölcsönhatások vizsgálata jelentősen hozzájárul az elektronikus nyelvről szerzett elméleti tudásunkhoz. Ezen túlmenően hasznos gyakorlati javaslatokkal szolgál mind kísérlettervezési, mind kiértékelési szempontból. A kölcsönhatások vizsgálatához az öt szabványosnak tekinthető, alapízeknek megfelelő vegyületből készített tiszta és kombinált oldatokat és élelmiszer mintákat vizsgáltam egy, az ismert zavaró hatásokat minimalizáló mérési módszerrel.
Tétel típusa: | Disszertáció (Doktori (PhD) értekezés) |
---|---|
Témavezető: | Fekete András, Felföldi József, Kovács Zoltán |
Tárgy: | Élelmiszertudomány, élelmiszervegyészet |
Azonosító kód: | 912 |
Védés dátuma: | 5 február 2016 |
DOI: | 10.14267/phd.2016025 |
Elhelyezés dátuma: | 25 May 2016 08:58 |
Last Modified: | 17 Jun 2016 12:29 |
Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap