Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata = Investigation of the stability of frozen food emulsions

Zeke, Ildikó (2015) Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata = Investigation of the stability of frozen food emulsions. Doktori (PhD) értekezés, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola. DOI 10.14267/phd.2015016

Teljes szöveg

[img]
Preview
PDF :
4MB
[img]
Preview
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
296kB
[img]
Preview
PDF : (draft in English)
382kB

Kivonat, rövid leírás

Dolgozatom témájaként ezért a kézműves jellegű cukrászati krémek és fagylaltok szerkezetének stabilitását vizsgáltam termofizikai és állománytulajdonságok mérésére alkalmas műszerekkel. Arra kerestem a választ, hogy hogyan hat a krémek esetén a fagyasztás és fagyasztva tárolás, illetve a fagylaltoknál a hozzáadott savanyú savanyú savókoncetrátum a termofizikai tulajdonságokra és az állományra. _____ Therefore, I chose as the topic of my dissertation the research of the stability of artisanal confectionery creams and ice creams with instruments capable of thermo-physical and rheological measurements. I tried to find out how are thermo-physical and textural characteristics affected by freezing and frozen storage in creams and the addition of acid whey in ice creams.

Tétel típusa:Disszertáció (Doktori (PhD) értekezés)
Témavezető:Balla Csaba, Friedrich László
Tárgy:Élelmiszertudomány, élelmiszervegyészet
Azonosító kód:838
Védés dátuma:20 május 2015
DOI:10.14267/phd.2015016
Elhelyezés dátuma:21 Apr 2015 07:06
Last Modified:08 Jun 2015 13:32

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap

Letöltések

Letöltések száma az elmúlt két évben, havonkénti bontásban

View more statistics