Zeke, Ildikó (2015) Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata = Investigation of the stability of frozen food emulsions. Doktori (PhD) értekezés, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola. DOI 10.14267/phd.2015016
Teljes szöveg
|
PDF :
4MB | |
|
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
296kB | |
|
PDF : (draft in English)
382kB |
Kivonat, rövid leírás
Dolgozatom témájaként ezért a kézműves jellegű cukrászati krémek és fagylaltok szerkezetének stabilitását vizsgáltam termofizikai és állománytulajdonságok mérésére alkalmas műszerekkel. Arra kerestem a választ, hogy hogyan hat a krémek esetén a fagyasztás és fagyasztva tárolás, illetve a fagylaltoknál a hozzáadott savanyú savanyú savókoncetrátum a termofizikai tulajdonságokra és az állományra. _____ Therefore, I chose as the topic of my dissertation the research of the stability of artisanal confectionery creams and ice creams with instruments capable of thermo-physical and rheological measurements. I tried to find out how are thermo-physical and textural characteristics affected by freezing and frozen storage in creams and the addition of acid whey in ice creams.
Tétel típusa: | Disszertáció (Doktori (PhD) értekezés) |
---|---|
Témavezető: | Balla Csaba, Friedrich László |
Tárgy: | Élelmiszertudomány, élelmiszervegyészet |
Azonosító kód: | 838 |
Védés dátuma: | 20 május 2015 |
DOI: | 10.14267/phd.2015016 |
Elhelyezés dátuma: | 21 Apr 2015 07:06 |
Last Modified: | 08 Jun 2015 13:32 |
Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap