A magyar szabadidősport működésének vizsgálata. Piacok, értékteremtés, feladatok a szabadidősportban = An examination of the operation of Hungarian leisure sports system markets, value creation, and challenges in leisure sports

Szabó, Ágnes (2012) A magyar szabadidősport működésének vizsgálata. Piacok, értékteremtés, feladatok a szabadidősportban = An examination of the operation of Hungarian leisure sports system markets, value creation, and challenges in leisure sports. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola.

[img]
Preview
PDF : (disszertáció)
1MB
[img]
Preview
PDF : (dissertation)
1MB
[img]
Preview
PDF : (draft in English)
493kB
[img]
Preview
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
506kB

Abstract

Kutatásomnak két célja volt: egyrészt hogy bemutassa a szabadidősport-gazdaságtan alapjait, a területen fontos alapfogalmakat, koncepciókat, érintetteket, piacokat, az egyéni, vállalati és társadalmi értékteremtés formáit, másrészt hogy feltárja a magyar szabadidősport működését, a működés kulcsszereplőinek feladatait és a köztük lévő kapcsolatokat. Kutatásomban az alábbi kérdésekre kerestem választ: - Milyen piacok működnek a szabadidősportban, és mi jellemzi ezeket hazánkban? - Milyen módon teremt értéket a szabadidősport az egyén, a társadalom és a vállalatok számára? - Mi jellemzi az állami, a civil és az üzleti szférát a szabadidősportban? Melyiknek mi a feladata? Az egyes szféra szereplői megfelelő módon látják-e el feladataikat? - Milyen kihívások és tennivalók vannak a területen? Hol és hogyan javítható a működés?

Item Type:Thesis (PhD thesis)
Supervisor:András Krisztina
Uncontrolled Keywords:sportgazdaságtan, szabadidősport, sport economics, leisure sports
Subjects:Culture, sport
ID Code:662
Date:17 December 2012
Deposited On:10 Dec 2012 12:43
Last Modified:28 Sep 2013 14:42

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past two year

View more statistics