Turisztikai desztinációk versenyképességének értelmezése és elemzése [védés előtt] = Interpreting and analyzing the competitiveness of touristic destination

Sziva, Ivett (2011) Turisztikai desztinációk versenyképességének értelmezése és elemzése [védés előtt] = Interpreting and analyzing the competitiveness of touristic destination. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola.

[img] PDF :
1MB
[img] PDF : (dissertation in English)
1MB
[img] PDF : (draft in English)
359kB
[img] PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
472kB

Abstract

A turisztikai piacon végbemenő folyamatok, - a posztmaterialista értékeket valló, egyéni utazók megjelenése és az internet által transzparenssé tett értékesítés - új erőviszonyokat teremtettek a szereplők között. Ezen változások a fejlődés lehetőségét hordozzák a vidéki és autentikus célterületek számára, de egyúttal kihívást jelentenek, mivel élesítik a versenyt és megújulásra ösztönzik a globálisan ismert desztinációkat is, valamint számos nehézség megoldására késztetik a több szempontból hátrányos helyzetben lévő vidéki célterületeket. A célterületek közötti erősödő verseny miatt egyre nagyobb kutatói figyelem fordult a turisztikai desztinációkra, a desztinációk versenyképességére.

Item Type:Thesis (PhD thesis)
Supervisor:Czakó Erzsébet
Uncontrolled Keywords:turizmus, célterület, versenyképesség, tourism, touristic market, destination
Subjects:Commerce and tourism
ID Code:581
Date:4 November 2011
Deposited On:26 Oct 2011 15:38
Last Modified:26 Oct 2011 15:38

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past two year

View more statistics