A vevő-beszállító kapcsolat sikerének fogalmi modellje = The conceptual model of success in buyer-supplier relationships

Bódi-Schubert, Anikó (2011) A vevő-beszállító kapcsolat sikerének fogalmi modellje = The conceptual model of success in buyer-supplier relationships. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola.

[img]
Preview
PDF :
1MB
[img]
Preview
PDF : (draft in English)
205kB
[img] PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
297kB

Abstract

A disszertációm középpontjában álló kutatás egyértelműen exploratív, célja egy fogalmi keret alkotása, amelynek segítségével értelmezhető a siker jelentése és szerepe a vevő-beszállító kapcsolat működésében, fejlődésében. Kutatásom alapegységét a vevő és beszállító pozícióban levő vállalatok között kialakuló kapcsolatok jelentették, empirikus vizsgálataimat e diadikus kapcsolatok elemzésére fókuszálva végeztem el. A kutatás elméleti alapjait elsősorban az Industrial Marketing and Purchasing Group kapcsolat-felfogása, illetve a kapcsolat környezetéről és működéséről kialakított interakció megközelítése jelentették. Mivel a disszertációm célja egyértelműen fogalomalkotó, feltáró jellegű, így a kvalitatív kutatási módszertanok közül elsősorban két fő módszertani irányra, a megalapozott elméletre (grounded theory) és az esettanulmány-módszerre támaszkodva végzem el vizsgálataimat, s fogalmaztam meg következtetéseimet.

Item Type:Thesis (PhD thesis)
Supervisor:Gelei Andrea
Uncontrolled Keywords:üzleti kapcsolat
Subjects:Logistics, production management
Management, business policy
ID Code:571
Date:25 October 2011
Deposited On:12 Oct 2011 08:02
Last Modified:28 Sep 2013 14:41

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past two year

View more statistics