Talajtakarási módszerek összehasonlító értékelése paradicsomtermesztésben = Comparative evaluation of mulching methods in tomato production

Pusztai, Péter (2010) Talajtakarási módszerek összehasonlító értékelése paradicsomtermesztésben = Comparative evaluation of mulching methods in tomato production. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Doktori Iskola.

[img]
Preview
PDF :
3MB
[img]
Preview
PDF : (draft in english)
108kB
[img]
Preview
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
113kB

Abstract

A vizsgálat célja palántázott paradicsomtermesztésben használható talajtakarási módszer kiválasztása, ami egyszerre szolgálja a gyomszabályozás és az egészséges, piacképes termék előállításának igényeit is. A megfelelő eljárás meghatározásához különböző kezelési, talajtakarási módszereket kell egymással összevetni, valamint megvizsgálni ezek hatását a kezeletlen, a hagyományosan kapálással kezelt és a vegyszeres eljárással szemben is. Meg kell vizsgálni azt is, hogy a kísérletbe bevont takarási eljárások az összgyomborításon kívül, mennyire hatékonyak a különböző életformatípusokba tartozó, illetve a különböző fajú gyomnövények ellen. Az eltérő összetételű gyompopulációt eredményesen visszaszorító talajtakarási módszer meghatározása a különböző, helyspecifikus gyomproblémával küzdő gazdaságok számára fontos kiindulópont, vagy kész megoldás lehet a paradicsom termesztése során.

Item Type:Thesis (PhD thesis)
Supervisor:Radics László
Uncontrolled Keywords:paradicsomtermesztés, vegyszermentes gyomszabályozás, ökológiai gazdálkodás
Subjects:Garden crops, fruits, horticulture
Agriculture
ID Code:499
Date:2010
Deposited On:03 Sep 2010 12:09
Last Modified:28 Sep 2013 14:40

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past two year

View more statistics