Íz-kölcsönhatások elemzése elektronikus nyelvvel = Analysis of taste interactions with the electronic tongue

Szöllősi, Dániel (2016) Íz-kölcsönhatások elemzése elektronikus nyelvvel = Analysis of taste interactions with the electronic tongue. Doktori (PhD) értekezés, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola. DOI 10.14267/phd.2016025

[img]
Előnézet
PDF :
2554Kb
[img]
Előnézet
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
489Kb
[img]
Előnézet
PDF : (draft in English)
486Kb

Absztrakt (kivonat)

Munkámban az Alpha Astree elektronikus nyelv mérési eredményeit befolyásoló íz kölcsönhatásokat igyekeztem felderíteni a hatások globális és szenzor szintű elemzésével. Az elektronikus nyelvet érintő mintaösszetevő kölcsönhatások vizsgálata jelentősen hozzájárul az elektronikus nyelvről szerzett elméleti tudásunkhoz. Ezen túlmenően hasznos gyakorlati javaslatokkal szolgál mind kísérlettervezési, mind kiértékelési szempontból. A kölcsönhatások vizsgálatához az öt szabványosnak tekinthető, alapízeknek megfelelő vegyületből készített tiszta és kombinált oldatokat és élelmiszer mintákat vizsgáltam egy, az ismert zavaró hatásokat minimalizáló mérési módszerrel.

Tétel típus:Értekezés/disszertáció (Doktori (PhD) értekezés)
Témavezető neve:Fekete András, Felföldi József, Kovács Zoltán
Témakör:Élelmiszertudomány, élelmiszervegyészet
Azonosító kód:912
A védés dátuma:5 Február 2016
DOI:10.14267/phd.2016025
Elhelyezés dátuma:25 Máj 2016 08:58
Utolsó változtatás:17 Jún 2016 12:29

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap