Feigelné Terék, Orsolya (2012) A vágott virág tartósságát növelő eljárások hatásvizsgálata szegfű és rózsa esetén [védés előtt] = The impact assessment of procedures, which increase the vase life of cut flowers, in the case of carnation and rose flowers. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Doktori Iskola.
PDF : (disszertáció)
7MB | ||
|
PDF : (draft in English)
1MB | |
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
1MB |
Abstract
Alapvető célom volt a vágott virágok tartósságának növelése, ezen belül pedig: 1. Saját készítésű vágott virág tartósító oldatok összeállítása és hatásának összehasonlítása a kereskedelmi tartósítószerekével. 2. A különböző ideig, és eltérő hőmérsékleten elvégzett 1-MCP kezelés hatásának vizsgálata. 3. 1-MCP kezelés más vegyületekkel és készítményekkel együtt való alkalmazásának vizsgálata. 4. A levelek és virágok állapotának számszerűsítésére alkalmas módszer meghatározása. 5. A vágott virágok díszítőértékének meghatározására használható olyan pontozási rendszeren alapuló képlet kidolgozása, amely több mérési eredményt foglal magába. 6. A levelek klorofilltartalmának és SPAD értékének meghatározása. Kutatásaimmal a vágott virág tartósítószerek hazai népszerűsítését és elterjesztését is célomnak tekintettem, mely nemcsak a vásárlóknak, de a kereskedelmi lánc minden szereplőjének is érdeke.
Item Type: | Thesis (PhD thesis) |
---|---|
Supervisor: | Jámborné Benczúr Erzsébet |
Subjects: | Garden crops, fruits, horticulture |
ID Code: | 664 |
Date: | 2012 |
Deposited On: | 12 Dec 2012 10:06 |
Last Modified: | 20 Apr 2022 08:06 |
Repository Staff Only: item control page