A vágott virág tartósságát növelő eljárások hatásvizsgálata szegfű és rózsa esetén [védés előtt] = The impact assessment of procedures, which increase the vase life of cut flowers, in the case of carnation and rose flowers

Feigelné Terék, Orsolya (2012) A vágott virág tartósságát növelő eljárások hatásvizsgálata szegfű és rózsa esetén [védés előtt] = The impact assessment of procedures, which increase the vase life of cut flowers, in the case of carnation and rose flowers. PhD thesis, Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Doktori Iskola.

[img] PDF : (disszertáció)
7MB
[img]
Preview
PDF : (draft in English)
1MB
[img] PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
1MB

Abstract

Alapvető célom volt a vágott virágok tartósságának növelése, ezen belül pedig: 1. Saját készítésű vágott virág tartósító oldatok összeállítása és hatásának összehasonlítása a kereskedelmi tartósítószerekével. 2. A különböző ideig, és eltérő hőmérsékleten elvégzett 1-MCP kezelés hatásának vizsgálata. 3. 1-MCP kezelés más vegyületekkel és készítményekkel együtt való alkalmazásának vizsgálata. 4. A levelek és virágok állapotának számszerűsítésére alkalmas módszer meghatározása. 5. A vágott virágok díszítőértékének meghatározására használható olyan pontozási rendszeren alapuló képlet kidolgozása, amely több mérési eredményt foglal magába. 6. A levelek klorofilltartalmának és SPAD értékének meghatározása. Kutatásaimmal a vágott virág tartósítószerek hazai népszerűsítését és elterjesztését is célomnak tekintettem, mely nemcsak a vásárlóknak, de a kereskedelmi lánc minden szereplőjének is érdeke.

Item Type:Thesis (PhD thesis)
Supervisor:Jámborné Benczúr Erzsébet
Subjects:Garden crops, fruits, horticulture
ID Code:664
Date:2012
Deposited On:12 Dec 2012 10:06
Last Modified:20 Apr 2022 08:06

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past two year

View more statistics