Az emberi erőforrás menedzsment mint morális útvesztő. Etikai kérdések az emberi erőforrás menedzsment tevékenységben = Human resource management as a moral maze. Ethical issues in human resource management

Csillag, Sára (2012) Az emberi erőforrás menedzsment mint morális útvesztő. Etikai kérdések az emberi erőforrás menedzsment tevékenységben = Human resource management as a moral maze. Ethical issues in human resource management. Doktori (PhD) értekezés, Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola.

[img]
Előnézet
PDF : (disszertáció)
2876Kb
[img]
Előnézet
PDF : (dissertation in English)
3075Kb
[img]
Előnézet
PDF : (az értekezés tézisei magyar nyelven)
5Mb
[img]
Előnézet
PDF : (draft in English)
5Mb

Absztrakt (kivonat)

Emberi vagy embertelen erőforrás menedzsment? – teszi fel a (költői) kérdést Steyaert és Janssens (1999) az Organization hasábjain, utalva a modern szervezetekben az emberi erőforrás menedzsment területén jelentkező egyik alapvető etikai dilemmára, az emberi lények erőforrássá való degradálására, az emberi méltóság kérdésére. Ehhez hasonlóan feltehető a kérdés: mitől és miért etikus vagy etikátlan az emberi erőforrás menedzsment tevékenység? Mikor viselkedik etikusan vagy etikátlanul egy emberi erőforrás menedzser? Disszertációmban ezt a kérdést szeretném körbejárni, és – a kutatás korlátainak tudatában – egy lehetséges választ megfogalmazni.

Tétel típus:Értekezés/disszertáció (Doktori (PhD) értekezés)
Témavezető neve:Bakacsi Gyula
Kulcsszavak:etika, gazdaságetika, emberi erőforrás menedzsment, ethics, business ethics, human resource management, HRM
Témakör:Emberi erőforrás menedzsment
Azonosító kód:661
A védés dátuma:11 December 2012
Elhelyezés dátuma:03 Dec 2012 11:53
Utolsó változtatás:28 Szept 2013 14:42

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap